Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank
Bank

Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank

Portfolio
Szerdán megtartotta éves rendes közgyűlését, amelyen a részvényesek elfogadták a társaság 2023. évre vonatkozó pénzügyi eredményeit, amelyekről itt számoltunk be. A társaság közgyűlése megszavazta, hogy az MBH Bank kockázatkezelési vezérigazgató-helyettese, Bakonyi András bekerüljön az MBH Jelzálogbank felügyelőbizottságának tagjai közé, valamint döntött a teljes adózott eredmény eredménytartalékba helyezéséről.

Az MBH Jelzálogbank Nyrt. április 24-én tartotta éves rendes közgyűlését, amelynek keretében a részvényesek jóváhagyták a 2023-as üzleti évre szóló éves beszámolóját. Emellett megszavazta az MBH Jelzálogbank felügyelőbizottságának új tagját, Bakonyi Andrást, aki az MBH Banknál kockázatkezelési vezérigazgató-helyettesi pozíciót tölt be. Ezenkívül a közgyűlés az osztalékfizetés kérdéséről is határozott. Az adózott eredmény több mint 6,66 milliárd forintot tett ki, amelyet az MBH Jelzálogbank a jövőbeli célokkal összhangban teljes egészében az eredménytartalékba helyez.

„Az MBH Jelzálogbank számára 2023 meghatározó év volt, hiszen társaságunk is az MBH Csoport tagjává vált. A rendkívül összetett makro- és piaci környezet ellenére társaságunk úgy tudta megerősíteni pénzügyi és piaci pozícióját, hogy közben innovatív megoldásaival is újabb eredményeket ért el, ezzel is erősítve az MBH Csoport pozícióját a hazai jelzáloghitelezési szegmensben és a tőkepiacon” – fogalmazott Nagy Gyula, az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója, utalva az automatikus ingatlanértékbecslést lehetővé tévő digitális fejlesztésre (AVM), amely akár öt munkanappal is lerövidítheti a jelzáloghitelezés folyamatát az MBH Bank ügyfelei számára.

 Mint mondta, a fenntarthatóság, a piaci környezet, és az olyan tényezők, mint az éghajlatváltozás egyre nagyobb hatással vannak az ingatlanpiacra, és ezáltal a jelzáloghitelezésre is. Az ingatlanok az EU-ban felelősek az energiafelhasználás 40 százalékáért, ezért is fontos, hogy a bankok szerepet vállaljanak a folyamatok jobb megértésében és a jelzáloghitelezésben az előremutató megoldások megtalálásában. „Az MBH Jelzálogbank az MBH Bankkal közösen élen akar járni ebben, hogy ezáltal is erősítse a hatékony jelzáloghitelezési folyamatok térnyerését.” Az MBH Jelzálogbank 2023-ban ünnepelte tőzsdei jelenlétének 20. évfordulóját.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Portfolio

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
üres pénztárca